Om turene

Når du booker en ridetur hos Nørreskiftegaard Islandsheste

Det vigtigste for os er at alle ryttere og heste får en god oplevelse. Derfor taler vi med hver enkelt deltager om jeres tanker og følelser i forhold til at ride og omgås heste.

Samtidig bruger vi den tid der er nødvendig på at introducere jer til hesten og de signaler I skal bruge for at få samarbejdet med hesten til at fungere.

Vi starter med klargøring og strigling af hestene i fællesskab. Guiden sørger for at hestene bliver sadlet op. Derefter vil der være en introduktion i vores ridehus, hvor vi vejleder jer i, hvordan man omgås hesten.

De udtryk og vejledninger vi giver er nye for de fleste, derfor er det også vigtigt at I stiller spørgsmål og beder om hjælp eller forklaringer hvis I har behov for det. I vil blive introduceret for hvordan man omgås og styrer hesten, men også hvordan man færdes ude på turen, for eksempel i trafikken. Introduktionen er vigtig da den skaber de bedste forudsætninger for en god oplevelse. Hestene er erfarne turheste, og gør hvad de bliver bedt om såfremt de forstår signalerne.

Introduktionen er obligatorisk for alle deltagere, uanset erfaringsniveau.

Derefter rider vi ud på tur i det smukke sydsamske landskab langs veje og stier, hvor der vil være rig mulighed for at opleve forskellige vilde dyr, som rådyr, forskellige fugle og harer. Tempoet på turen er efter aftale med deltagerne, og vi sætter aldrig farten op før alle er klar. De fleste deltagere vil have mulighed for at prøve at ride trav eller tølt, og erfarne ryttere vil have mulighed for at galoppere, såfremt guiden vurderer at det er forsvarligt. Vi stopper også gerne og tager et par billeder af deltagerne til hest.

Vores gæster giver ofte udtryk for, at de oplever en kæmpe udvikling på de få timer de har sammen med hesten.

 

Praktisk information

Vi vægter jeres sikkerhed højt, hvilket betyder at alle skal ride med hjelm. Vi har hjelme i flere størrelser til rådighed, som I kan låne.

Man skal have fornuftigt tøj på, det vil sige lukkede sko eller støvler og lange bukser med smalle ben, gerne tights.

Vi vil IKKE se sandaler i stalden. Dette gælder også for gæster i stalden der ikke skal deltage i selve rideturen.

Alle uanset alder og størrelse kan deltage, deltagere må dog ikke veje mere end 90 kg. af hensyn til hestene.

Mindre børn og meget nervøse ryttere, rider med et reb i hestens hovedtøj og hesten føres af en guide.

Der vil altid være mindst en guide med på turen. Det er ikke muligt at ride tur uden en guide.

 

Vi glæder os til at se jer.